prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/hotelolsi.md/chisinauedu.md/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Sărbătoarea “Limba noastră cea română”

09/05/2017

La 31 august, Republica Moldova a marcat sărbătoarea “Limba noastră cea română”, celebrată din 1990.

Cu ocazia acestui eveniment colaboratorii Centrului de studiere a limbii române pentru alolingvi din cadrul DGETS, au participat la festivitățile organizate de către Consiliul raional Căuşeni, la baştina preotului și poetului Alexei Mateevici, dedicate centenarului poeziei „Limba noastră”.

Cu prilejul acestei sărbători naționale au fost aduse omagii Limbii Române de către elevii liceelor din or.Căuşeni: LT “A.Mateevici”, LT “I.Creangă”, oameni de creație, politicieni, înalți oficiali din România și Republica Moldova.

Mesajele venite de peste Prut au fost însoțite de încurajări pentru menţinerea calităţii limbii române și autenticităţii naţionale.

Limba română este sărbătorită pe întreg mapamondul, peste 28 de milioane de oameni de pe glob vorbesc româneşte. În acest context, evenimentele naţionale şi cele internaţionale îi îndeamnă să se unească, în Ziua Limbii Române, pe cei care vorbesc şi simt româneşte, şi oferă ocazia de a aduce omagiu creației lui Alexei Mateevici.

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer