prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/hotelolsi.md/chisinauedu.md/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Situație excepțională în municipiul Chișinău

04/21/2017

Direcția generală educație, tineret și sport a Primăriei municipiului Chișinău informează că la nivelul întregului municipiu este declarată situaţie excepţională, începând cu seara zilei de 20 aprilie 2017 (ora 18.00).

În acest context, conform declarațiilor primarului general, Dorin Chirtoacă, și confirmării Departamentului Situații Excepționale, recomandăm copiilor și părinților, precum și angajaților din învățământ să nu iasă din case.

Vă informăm că la ora actuală:

- Numărul copacilor doborâţi, la nivelul oraşului Chişinău, depăşeşte cifra de 2 mii!

- Din cauza străzilor blocate de copacii doborâţi, a rupturilor liniilor de curent electric, a pilonilor prăbuşiţi şi condiţiilor meteo dificile, transportul public nu circulă!

- La nivelul municipiului sunt mai multe drumuri blocate, inclusiv anumite căi de acces spre localităţile suburbane!

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Primăriei, în mod prioritar, echipele de intervenţie vor acţiona la deblocarea străzilor principale şi a intrărilor în Chişinău, după cum urmează:

a) Sectorul Buiucani - str.Vasile Lupu - str.Tudor Vladimirescu (oraşul Durleşti, până la Uzina Chimică) - str. Ion Creangă – bd.Ştefan cel Mare şi Sfânt;

b) Sectorul Râşcani - bd.Moscova - str.Kiev - bd.Renaşterii Naţionale - bd.Grigore Vieru - str.Mitropolit G.Bănulescu-Bodoni;

c) Sectorul Botanica - str.Munceşti (strada cea mai afectată din oraş);

d) Sectorul Centru - str.Vasile Alecsandri - şos.Hânceşti - str.Mioriţa - str.Gheorghe Asachi - str.Ismail;

-  În teren sunt mobilizate toate echipele de intervenție din cadrul serviciilor municipale!

-  La lichidarea consecinţelor ninsorii intervin carabinierii şi Armata Naţională!

Prin urmare, Primăria municipiului Chişinău face următorul apel către locuitori:

1) Să stea acasă!

2) Să evite la maxim deplasările pe străzile oraşului, inclusiv pe trotuare, având în vedere pericolul prăbuşirii copacilor sau crengilor, dar şi căderea zăpezii de pe blocurile de locuinţă sau clădiri;

3) Să evite zonele unde observă fire electrice sau cabluri rupte şi să sesizeze autorităţile; 

4) Şoferii să evite parcarea maşinilor sub copaci;

5) Serviciile municipale vor acționa non-stop, pentru a interveni la lichidarea consecinţelor vremii. Pentru a informa despre arbori doborâţi sau alte consecinţe ale vremii, cetățenii sunt îndemnați să apeleze autorităţile la următoarele numere de telefon: 022-22-22-67; 022-22-26-04; 022-21-27-98, 901 şi 902.

6) Să acţioneze pentru deszăpezirea căilor de acces şi înlăturarea crengilor rupte din interiorul curţilor blocurilor de locuinţă.

Pe întreg teritoriul municipiului Chişinău se acţionează în continuare, pentru lichidarea treptată a consecinţelor ninsorii. 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer