prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/hotelolsi.md/chisinauedu.md/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Mesaj de felicitare cu ocazia Sărbătorilor Pascale

04/14/2017

Dragi colegi, elevi, părinţi, parteneri educaţionali,

Perioada Sărbătorilor Pascale, unică prin semnificaţiile sale spirituale şi irepetabilă prin forţa mobilizatoare şi de unire în tradiţie, ne întăreşte, an de an, în convingerea că nimic din cele ce constituie viaţa omului – întâmplări triste sau vesele, experienţe trăite sau însuşite, realităţi pământene sau vise îndrăzneţe – nu este în zadar, ci toate îşi au rostul şi misiunea de a ne face mai buni, de a ne apropia câtuşi de puţin de acel ideal pe care Mântuitorul l-a oferit omenirii, drept călăuză pentru eternitate. 

Sunetul cristalin al clopotelor Învierii ne aduce mereu vestea schimbării şi a dăinuirii în timp, dar şi acea fărâmă de divinitate care ne face părtaşi la marea taină a trecerii de la moarte la viaţă, de la întuneric la lumină, de la deznădejde la împlinire. În aceste zile cu har deosebit să ne deschidem sufletele şi cugetele pentru a primi cu recunoştinţă, ca pe cel mai scump dar întru veşnicie, această fărâmă de divinitate, transmiţând-o apoi mai departe, prin generaţii.

Fie ca bucuria Învierii Mântuitorului să ne răsădească în suflete speranţa reînnoirii şi ataşamentul la valorile adevărate ale vieţii, unicele capabile să aducă rod frumos pe ogorul devenirii noastre spirituale, călăuzindu-ne spre perfecţiune de sine şi autodepăşire.

Fie ca Sărbatorile Pascale să ne umple casa de bucuria revederii cu cei dragi, iar sufletul –  de încredere în ziua de mâine şi de speranţă neîntinată în victoria Binelui asupra Răului, a Vieţii asupra Morţii.  

Paşte fericit!

 

 

 

 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer