prefaceFirst

Blocul acesta este pentru ca sa nu fie loc liber in preface first si ca sa poate fi pozitionat meniul navigation

Evenimente

Adresa instituţiei

MD-2004 Chişinău

Str. Mitropolit Dosoftei 99 
Tel. (+373 22) 20-16-01
Fax. (+373 22) 23-52-93
E-mail: dgetsmun@gmail.com 

You are here

Error message

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (line 70 of /var/www/vhosts/hotelolsi.md/chisinauedu.md/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Campania socială „Suntem alături”

04/13/2017

Direcția generală educație, tineret și sport a Primăriei municipiului Chișinău a îndemnat municipalitatea să fie alături de cei mai triști, aducându-le bucurii în familiile lor.

Cu acest prilej, la 12 aprilie 2017, DGETS a organizat campania de caritate „Suntem alături”.

Acțiunea s-a desfășurat sub egida șefului interimar Alexandru Fleaș, cu implicarea Secției informare și relații cu comunitatea (Elena Vorotneac, Aliona Delinschi, Eugenia Antoci), Management preșcolar (Angela Monaco, Elena Bușilo, Tatiana Bostan, Natalia Prepeliță, Viorica Pelivan), Centrul Adolescenților (Valentina Sandu, Natalia Candu). 

De asemenea, mulțumiri aducem pentru organizare șefilor direcțiilor educație din sectoare (Natalia Strajesco, Lilia Babuc, Andrei Pavaloi, Taburceanu Valerii, Veronica Solomițchi).

Suntem recunoscători Centrului Educațional francofon (Luc J.G.Francois), directorilor de grădiniță (nr. 210, 46, 156, 174,167, 156, 59, 225, 32, 149, 216, 196, 127, 52, 215, 113), agenților economici, părinților, mass-mediei care s-a implicat în promovarea faptelor bune (JurnalTV, Noroc TV, Moldova 1).

În atașament, aflați istoria a șase familii (din fiecare sector) care au nevoie de ajutorul dvs.

***

Familia Goropcianu are 4 copii. Mama este învățătoare și actualmente se află în îngrijirea a trei copii de vârstă preșcolară. Micuții frecventează grădinița nr. 210 a capitalei, iar cel mai mare are 14 ani. Greutățile au început de când tatăl a devenit șomer. Este greu de imaginat cum să întreții o asemenea familie cu doar indemnizațiile oferite de stat. Vă îndemnăm să fiți alături de această familie și să le aduceți în casă bucuria sfintelor sărbători de Paști. (079636235 – telefonul unuia dintre părinți)

***

De când cancerul nemilos le-a luat de lângă ei mama, frații gemeni, Vlada și Artiom Ceahur, la doar 4 anișori știu ce înseamnă greutățile vieții. Ziua e frumoasă, fiind implicați în diverse activități la Grădinița nr. 225, iar seara îi cuprinde disperarea știind că își pot îmbrățișa doar tatăl, care trebuie să se descurce de unul singur în creșterea și educarea lor. Greutățile vieții se acutizează zi de zi din cauza lipsurilor materiale, iar tatăl abia de se descurcă să își planifice bugetul ca să le ajungă lună de lună. (067198917 – telefonul tatălui)

***

În familia Bălățel sunt 7 copii. Cel mai mic frecventează Grădinița nr.196. Mama este în concediul de îngrijire a copilului. Cheltuielile sunt din ce în ce mai mari, pentru rechizite școlare, haine, alimentație etc. Unica sursă de venit e salariul de șofer al tatălui. Familia abia de se descurcă. (069308687 – telefonul mamei).

***

Pentru Irina Frunză unicul ajutor în creșterea și educarea copilului îl are la Grădinița nr.77, pe care o frecventează fiica sa. Micuța Xenia suferă de autism. Îndemnizația oferită de stat nici nu ajunge pentru o zi ca să acoperi cheltuielile necesare pentru un copil cu CES. Dacă lumea așteaptă cu bucurie Paștele, gândindu-se la ce va pune pe masă, atunci Irina Frunză are o singură grijă – medicamentele și apoi hrana, îmbrăcămintea, utilitățile etc. Stimați chișinăuieni, vă îndemnăm să-i aducem acestei familii o rază de lumină în aceste zile sfinte. (068443519 – telefonul mamei)

***

Ion Moraru este părinte solitar. Laura este sensul vieții sale. Micuța frecventează Grădinița 165, acolo, probabil, are parte de cele mai frumoase momente, inclusiv masa care deseori lipsește acasă. Situația materială este deplorabilă. Nu au propria locuință. Cel mai grav e că tatăl și-a pierdut ambele picioare, iar șansele de a se angaja în câmpul muncii aproape că nu există. Ambii trăiesc din pensia de invaliditate a tatălui. Ion Moraru își dorește un singur lucru – o masă de sărbătoare pentru fiica sa. Și-ar dori și un covor la podele, pentru că nu-l au. Nu au nici măcar masă unde să cineze seara în familie. Există din mila oamenilor cu inimă mare. (078050311 – telefonul tatălui)

***

În familia Petrea există marea bucurie a zâmbetelor și dragostei pe care o au de la cei trei copii: Nicolae, Elena și Victoria. Nicolae și Elena frecventează Grădinița nr.52. Victorița, însă, frecventează o grădiniță pentru copii cu CES. Unica sursă de venit a familiei este salariul tatălui. Cheltuielile pentru familie însă nu mai contenesc când vine vorba de tratarea Victoriței: controale medicale, medicamente, proceduri etc. Familia se descurcă cu greu, de aceea mama încearcă să ajute cu ce poate, realizând bijuterii hand-made.(069389997 – telefonul mamei)

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer